Nelis Wegenbouw

Adres: Ind. Noord 1178 - Oudsbergen
Tel.: 089/85 77 43
Mail: info@neliswegenbouw.be
Links:  

Openingsuren balie

Op afspraak.
.
.

 

Nelis Wegenbouw uit Opglabbeek is dé specialist in betonverhardingen. Je kan hun zowel inschakelen voor de aanleg van nieuwe buitenverhardingen als voor het onderhoud en herstellen van bestaande binnen- en buitenverhardingen.

 

Als dynamisch en snelgroeiend bedrijf hechten ze het allergrootste belang aan een kwaliteitsvolle dienstverlening en beschikken we over een ISO-certificaat. Ook veiligheid dragen zij hoog in het vaandel. Zo heeft Nelis Wegenbouw het veiligheidscertificaat VCA** in zijn bezit. In de periode 2007 en 2008 behoorde Nelis Wegenbow tot één van de 200 snelstgroeiende bedrijven in de categorie middelgrote ondernemingen.

 

Aanleggen en herstellen van betonverhardingen
Nelis Wegenbouw richt zich vooral op het aanleggen en herstellen van betonwegen, hoofdzakelijk voor gemeenten en het Ministerie van Openbare Werken.
Ook het aanleggen van bedrijfsterreinen, stapelplaatsen, inritten en parkings behoort tot de hoofdactiviteit van Nelis Wegenbouw.
Nelis Wegenbouw staat bij de aanleg van nieuwe betonverhardingen garant voor een totaalservice. Zij doen zowel de grondwerken, de aanleg van de fundering, storten van het beton, alsook de afwatering. Ook in moeilijke omstandigheden of voor maatwerk, kan je op Nelis Wegenbouw rekenen.

 

Oppersen van verzakte en/of losliggende betonplaten
Wat Nelis Wegenbouw nu zo speciaal maakt, is het oppersen van verzakte en/of losliggende betonplaten voor zowel binnen- als buitenverhardingen. De verzakte betonplaten worden terug op niveau gebracht door middel van betonspecie onder hoge druk onder de betonplaten te pompen. Dankzij hun unieke techniek van het oppersen en stabiliseren van verzakte en/of losliggende betonplaten, bespaar je veel geld. Dit procédé kost een fractie van een volledige vervanging van een betonvak. Nelis Wegenbouw beschikt over een specifiek machinepark om deze techniek toe te passen.

 

Waterdicht maken van asfalt- en betonverhardingen
Waterinsijpeling vormt de grootste vijand voor een lange levensduur van een asfalt- en betonverharding. Open voegen, barsten en scheuren laat u daarom best zo snel mogelijk waterdicht maken. Anders spoelt de fundering weg met risico op verzakkingen, losliggende betonplaten of verdere scheuren. Nelis Wegenbouw adviseert om minstens elke tien jaar de naden en scheuren van de asfalt en de voegen van betonplaten van nieuwe voegmassa te voorzien.
Bij het onderhoud van voegen of het herstellen van scheuren werken ze volgens een vast stappenplan. Eerst frezen ze de barst of scheur volledig uit. Vervolgens reinigen ze deze met een stalen borstel. Voor een perfecte hechting van de voegmassa, blazen ze met een warme luchtlans alle losse deeltjes uit de openstaande voeg. Tenslotte wordt de voeg opgegoten met warme voegmassa.