Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Adres: Indust.weg Zuid 2051 - Oudsb.
Tel.:  089/85 49 06
Mail: info@natuurhulpcentrum.be
Links:  

Openingsuren
Voor opvang wilde dieren:
7 dagen op 7 van 9u - 22u
De winkel is van maandag
tot zaterdag open van 9u-18u.

Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. Zowel inheemse als exotische dieren worden omringd met de beste zorgen. Daarnaast is educatie en opleiding een belangrijk aspect.

 

Onze inheemse dieren hebben het niet gemakkelijk in ons versnipperd, vervuild, volgebouwd en geïndustrialiseerd land.
De ‘mens’ is bovendien vaak rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk voor de kwetsuren of ziektes die een wild dier treffen. Verkeersslachtoffers, vogels die tegen ramen vliegen, verweesde jonge dieren, olierampen, stroperij zijn daar maar enkele voorbeelden van. Het Natuurhulpcentrum voorziet in gespecialiseerde opvang voor zieke en gewonde wilde dieren.

 

Het Natuurhulpcentrum voorziet ook in gespecialiseerde noodopvang voor exotische dieren. Het gaat dan vaak om dieren uit circussen of dierentuinen die het niet te nauw nemen met de wetgeving. Het centrum bouwde in de loop der jaren kooien voor grote katachtigen, klimkooien voor primaten, terraria voor reptielen, een quarantaine,... Op die manier kan het Natuurhulpcentrum exotische dieren een tijdelijk en veilig onderdak geven tot er een nieuwe thuis is gevonden bij een gespecialiseerde opvang of een gerenommeerde dierentuin.