Het leuke werk

In de tuin, in het bos, op je bureau of al liggend op je rug onder die blinkende bolide; iedereen mag wel eens aan de slag voor ‘het leuke werk’. Als je dat ‘leuke werk’ mag doen tijdens je job, mag je jezelf gelukkig prijzen. Het mooiste wat er is, is kunnen genieten van je job, toch? Alhoewel we nog maanden verwijderd zijn van BoslandTrail 2021, sprak mijn buurman en collega afgelopen week de gevleugelde woorden: nu start ‘het leuke werk’.

Ik ben Lennert Lodewijks en onlangs kreeg ik de vraag of ik het niet zou zien zitten om bij te dragen aan de columns van dit gele blaadje. Samen met negen andere enthousiaste Boslanders trek ik mee aan de kar van de VZW BoslandTrail. Alhoewel de agenda meestal overvol zit, was ik te enthousiast om te weigeren.

Kort voorstellen: 27 jaar, papa van 2 jongens, Boslander, Lommel SK, onderwijzer-ondernemer.

Enfin, BoslandTrail! Mijn compagnie organiseert jaarlijks deze unieke tocht waarbij er 100km, 75km of 50km moet worden afgelegd dwars door…Bosland. Het laatste weekend van september maken wij ons klaar voor de inmiddels vierde editie met maar liefst 4500 deelnemers uit alle verschillende windstreken. Ik neem jullie graag mee op pad richting BoslandTrail 2021 de komende maanden!

Iedereen die in z’n leven een vereniging heeft gediend weet dat op het einde van de herfst de nieuwe zomer wordt gemaakt. Wij zitten inmiddels op meeting 9 en we zijn toe aan het grondplan van onze start- en finishweide in Eksel. Na reeds 12 administratieve en vrij technische punten overlopen te hebben afgelopen dinsdag, opperde mijn collega -verantwoordelijk voor de TrailFeesten- dat het nu tijd werd voor ‘het leuke werk’. Normaal zouden we met z’n allen over de tafel gehangen hebben en was er na veel ‘gegesticuleer’ ongetwijfeld een glas wijn – ja, dat hoort er toch ook bij – gesneuveld. Maar nu moest dat ‘leuke werk’ beleefd worden achter ieders laptop. Het deed me even verpozen en dromen van het normaal. Dat moment waarop we straks weer met z’n allen over de tafel kunnen hangen zal ik extra koesteren, beloofd.

En dat gesneuvelde glas wijn nemen we er maar bij.

Of nemen we de fles?

Lennert
04/14/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!