Columns – Mama van twee

Noob vs Pro

Ik scrolde door Facebook en kwam volgend artikel tegen: “TikTok overspoelt kinderen met valse informatie over corona”, waarbij de nieuwssite als opmerking postte: ‘Dit toont aan dat ouders hun kinderen digitaal moeten opvoeden.’ Allemaal goed en wel, maar opvoeden betekent dat je zelf toch enige notie hebt van hoe de wereld in elkaar zit…

Begrip en verdraagzaamheid

Begrip en verdraagzaamheid. Dit zijn twee begrippen die het laatste jaar toch wel wat moeilijker te vinden zijn in onze maatschappij. Oh, gelijkgestemde zielen zullen elkaar zeker wel begrijpen. Maar begrip tonen voor de andersdenkenden is niet altijd eenvoudig. Ik vind mezelf een redelijk verdraagzaam persoon, maar slaag er in…

Taalmopjes

“Ge haalt er uit, wat ge er in stopt”, hoorde ik onlangs ergens. Dat klopt helemaal voor mijn kinderen. Ik heb geprobeerd mijn kinderen heel taalrijk op te voeden. Niet de “koetsjie koetsjie” of de “gaan we piezewieze doen op het potje, mijn honnieponnie”, waarbij je stem steevast een octaaf hoger klinkt en je de zin dan ook eens eindigt…

Over corona gesproken...

“En? Hebt gij uw vaccin al gehad?” Daar waar vroeger over het weer of de kinderen gesproken werd bij vluchtige gesprekken, is nu het coronavaccin ‘talk of the town’. “Zijde der ziek van geweest? Want ik heb gehoord dat die eerste spuit van AstraZeneca toch niet te onderschatten is. Of krijgt ge Pfizer?”…

Containerpark

Ik ben al zes jaar niet meer naar het containerpark gegaan. Het papier zet ik aan de straat, het glas gaat in de glasbak, het pmd-afval in de blauwe zak, het snoeiafval bind ik samen, etensresten gaan naar de kippen of de mesthoop en al de rest gaat bij het restafval. Ik was misschien uiteindelijk wel gegaan.

't Is maar een spelletje

Er zijn zo van de goedbedoelde uitspraken die het alleen maar erger maken. “Ach, er zijn nog genoeg vissen in de zee” nadat de liefde van je leven het heeft uitgemaakt, “Ai, dat kan pijn doen” wanneer je keihard met je hoofd tegen de punt van het keukenkastje hebt gestoten en “t Is maar een spelletje” wanneer Racing Genk

Coronakilo's

Ik kwam afgelopen week een oud-leerkracht van mijn middelbare school tegen in de winkel. Ik ging de winkel binnen en hij stond aan de kassa. “Dag Mama van Twee*!”, riep hij naar me. “Goedemiddag!”, antwoordde ik terug. Ik ging ervan uit dat het hierbij bleef en wilde verder wandelen. “Alles goed met jou?”, …

Snoepzakje

Het begint in ons gezin zo rond september met vier verjaardagen. Daarna komt Sinterklaas, Kerstmis, en Nieuwjaar. Cadeautjestijd is geëvolueerd naar cadeautjestrimester. Je moet weten dat ik een hele slechte cadeautjeskoper ben. Het lijkt alsof iedereen erin slaagt om per cadeautjesevenement…

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 44
(3-4 november)
• Aanlevering: 27 oktober

AFRIT31
• Uitgave week 45
(10-11 november)
• Aanlevering: 3 november