V. zkt. M.

Ik vraag dit voor een vriend: “Hoe vind je in hemelsnaam nog een fatsoenlijk lief in deze tijden?”

Vroeger, je bent jong en je wilt wat. Je ging op stap, je zat in verschillende vriendengroepjes, je ging studeren, je ging op kamp, … tal van mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. En daar zat af en toe wel iemand tussen waarmee je een klik had. Je had tijd en mogelijkheden om te ontdekken en te experimenteren.

Dat mijn experiment (euh, dat van mijn vriend) helaas niet geresulteerd heeft in een levenslang huwelijk, is bijzonder jammer. Maar geen nood, je bent nog steeds een beetje jong en er komen nog genoeg kansen. Maar is dat wel zo?

Laat ons de opties eens overlopen. Online daten? Oplichters en perverten. Op café gaan? Corona. Op stap gaan? Corona, kinderen en een voltijdse job. Het weekend dient om met de kinderen naar de hobby’s te gaan en even tot rust te komen na een werkweek. De was wast zichzelf niet en onkruid groeit oneerlijk snel. Op het werk? Geen opties.

“Dat komt wanneer je er niet meer naar op zoek gaat.” Super, ik kijk er naar uit! “Je gaat toch zelf op zoek moeten gaan, je lief zal niet zomaar aan je deur komen aanbellen.” Damn. Ik zat net in mijn zetel.

Maar stel nu dat er toch iemand komt aanbellen. Stel. Dan rijzen de volgende vragen. Woont hij in de buurt? Heeft hij kinderen? Gaan we samenwonen of houden we het op een lange afstandsrelatie? Gaat dit klikken met mijn eigen gezin? Gaan we elkaar wel gelukkig maken? Hoeveel vinkjes zijn er wel niet nodig vooraleer we nog maar kunnen starten?

Waar was ik? Oh ja, ik zat in mijn zetel en plots ging de bel. Of ik een nieuwe relatie wilde, met veel liefde, zonder een al te grote impact op mijn kinderen, waarin we beiden op dezelfde golflengte zitten. Nee zo gaat dat niet hoor, een relatie is iets waar je voor moet werken. Voor niets gaat de zon op. Check, de zon is er al, nu nog een lief. Ik ben bereid te werken. Allé, mijn vriend hé.

Iedereen heeft recht op liefde. Of dat de liefde van een ouder voor een kind, van een kind voor een ouder, voor familie of vrienden is. Of dat een passionele relatie is of een veilige haven. Je kan zelf bepalen hoeveel liefde je geeft, maar je bent compleet afhankelijk van anderen hoeveel je krijgt. Zoiets cruciaals.

Mama van twee
03/10/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 25
19 - 20 juni
• Aanlevering:
di. 11 juni vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 26
26 - 27 juni
• Aanlevering:
di. 18 juni vóór 10u!