Columns – Jochim

Boegbeeld gezocht

Met de lente, Pasen en zomeruur – meer licht! – kan 2024 écht van start gaan. Een uur langer licht, tevens een herinnering voor juwelier Dries om de klok boven zijn etalage juist te stellen. Pasen: hebben jullie de paashaas gespot? Of vielen er eitjes te rapen? Met eieren is het altijd oppassen…

Wonen, gezellig in het groen

Hoe is het leven in Hechtel-Eksel? Na wat weekendjes weg, vertoef ik weer gelukkig in mijn heimat. Ik woon aan de Hasseltsebaan, waar een nieuwe club is opgestaan: Xendo. Dancing De Ark verrijst, met dank aan Patje Krimson.

Hangjongeren

Hangjongeren in Hechtel-Eksel: jawel, ook in onze gemeente doet dit fenomeen zijn intrede. Niet alleen in grootsteden als Lommel en Pelt zijn er jongeren in het straatbeeld te spotten, ook ons eigen Hechtel-Eksel geraakt hiermee bekend.

Als boswachter ben ik geboren

Als boswachter ben ik geboren… Eddy Wally zou zingen ‘als marktkramer ben ik geboren’, maar hij is wel nog niet in Hechtel-Eksel geweest. Wij hebben nogal ferme marktkramers: in Hechtel vind je verse vis, kip aan ‘t spit en soep: meer moet dat niet zijn. Hoewel: soms ga ik naar de markt in Eksel.

Ge ziet ze vliegen

In Hechtel-Eksel woon je “gezellig in het groen”, zoals zelfs op het welkomstbord aan het begin van de Noord-Zuid staat aangeduid. Met zo’n charmante boodschap wist men mij wel te verleiden… Intussen woon ik een jaar in de ‘groenste gemeente van Vlaanderen’.

Hechtel-Eksel, de schoone!

Hechtel-Eksel, Waar je kan wandelen in Bosland Nationaal Park. Waar je kon feesten in dancing De Ark Hechtel-Eksel. Waar je kan wonen, gezellig in het groen. Waar je op zondag boodschappen bij Albert Heijn kan doen

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!