Hechtel-Eksel loopt op wieltjes

Hoe gaat het in Hechtel-Eksel? Goed! Onze ontsnapte wallaby ‘Djey’ is na meer dan een week terug terecht! Hij werd gespot bij de firma Heras, waar hij niet over de twee meter hoge hekken kon springen. Djey kon verdwalen tot in Pelt en onderweg was er blijkbaar wel wat te eten, want hij had geen honger geleden. Nationaal Park Bosland is precies ook culinair de moeite!

Tijdens zijn uitbreken (iemand heeft deze kangoeroe hier als huisdier, hij heeft zelfs nog een andere wallaby, ‘Randy’), was het beest ook gespot in de Ekselse bossen bij het keuringsstation. Dat was natuurlijk om die nieuwe extra lijn, lijn acht, te inspecteren. Zo zullen er daar nu minder files zijn. Kunnen ze zoiets ook voor Noord-Zuid uitvinden?

Intussen zal ook de trajectcontrole in de Hoofdstraat in Eksel wel gestart zijn. Door de Rode Duivels gekte in de Hoofdstraat zal er zeker trager gereden worden. Alle beetjes helpen: zoveel bekijks doet de snelheid dalen.Het hoeft niet altijd langzaam: dat bewijzen ze in Hechtel aan het Hoppinpunt waar je je elektrische wagen aan een snellaadpaal kan opladen. In een kwartier tijd is Kees er klaar.

Niemand minder dan Lydia Peeters zelf mocht het demonstreren tijdens de officiële opening van het ‘Hoppinpunt Hechtel Kruispunt’, oftewel het ‘Manadalplein’ in de volksmond.
Diezelfde dag mocht ook premier Alexander De Croo met zijn campagneploeg de benen testen door Fietsen door de Bomen, dat onlangs nog in de prijzen vielen tijdens de vastgoedawards van Voka! Fietsen door de Bomen: er wonen weliswaar weinig stemgerechtigden, in het beste geval enkele wildkampeerders, maar de eerste minister moest toch iets kunnen vertellen, bij zijn bezoek aan Joe Biden. Daar kan onze burgemeester nog niet tegenop. Toen prins Philip (die van het Verenigd Koninkrijk) hem op Windsor Castle ooit eens vroeg hoeveel mensen er in Hechtel-Eksel woonden, was zijn antwoord op onze schamele 12.500 inwoners: “oh peanuts”. Tot daar onze internationale glorie.

Gelukkig konden we zoveel jaren later premier De Croo naar Washington sturen, als gelegenheidsminister van buitenlandse zaken van Hechtel-Eksel om Biden te imponeren met ‘Cycling through the threes’. Intussen zitten we trouwens aan 13 000 inwoners, waarbij er eentje wallaby’s als huisdieren heeft!

Hechtel-Eksel,
Waar er al eens een straaljager over ons grondgebied zweeft
Het is hier dat je het beleeft

Hechtel-Eksel,
Waar je met de fiets of elektrische wagen rijdt
Waar we 80 jaar geleden werden bevrijd

Hechtel-Eksel,
Waar je kan genieten van de duinen en meedoen met volleybal van He-Voc op hun beach
Beste eerste minister, vermeld onze mooie gemeente in je speech!

Wim Hoef
06/18/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!