Hulp in Hechtel-Eksel

Hoe is het in Hechtel-Eksel? Na carnaval in Hechtel, dacht ik dat we de reeks ‘opmerkelijke wagens’ gepasseerd waren. Maar het kent geen einde. Het is een beetje zoals de oorlog uit de vorige eeuw: het is gedaan, maar toch staat er in Hechtel nog een tank. Van een afschrikmiddel gesproken!  De slag om Hechtel zal geen tweede keer gebeuren.

Zoals al vaker geschreven: het is hier mooi wonen, dan kan wat landsverdediging (en in de lucht) geen kwaad. Wonen in Hechtel-Eksel: gezinnen kunnen genieten van de rust, het groen en de natuur. Kinderen groeien hier op met gezonde buitenlucht en kunnen volgend schooljaar zelfs naar een Daltonschool. Van innovatief onderwijs gesproken! Ook de Don Bosco school bouwt letterlijk aan de toekomst met nieuwe leslokalen. De volgende onderwijsminister mag hier zeker eens op werkbezoek. En ook die van mobiliteit, en die van natuur, want Hechtel-Eksel loopt op wieltjes (af en toe aan max. 30 km/u) en ook fietsend door de bomen!

Toch is een politiek bezoek niet zonder gevaar. Zo reedt de campagnewagen van minister van Landbouw Brouns zich vast in een veld. Gelukkig werd de campagneploeg goed geholpen door een barmhartige landbouwer. Zou Zuhal Demir hier ook geholpen worden met een lekke band? Je krijgt er dan wel een dikke knuffel en een selfie voor terug. Zou dat pakken bij onze boeren? Al kan ik me ook wel menig garagist in een lange wachtrij hiervoor voorstellen.

Een tip voor politici: wil je je naar Hechtel-Eksel verplaatsen: kom door de bossen en bij voorkeur met de fiets. Er is speciaal een fietsbrug aangelegd in Helchteren. De fietssnelwegen worden hier conflictvrij gemaakt, uiteraard ook met omleidingen en puttekes. Onderweg kan je ook zonder schaamte tegen een van de vele bomen plassen. Je kan bovendien je ogen de kost geven en misschien een Nationaal Park Bosland-‘big five’ dier spotten. Wel oppassen voor een overstekend hert, of nog erger: een speedpedelecer. En ook door de bossen kan je in een gracht rijden. Maar geen paniek, want dan staat defensie paraat. Inwoners en vaste bezoekers hebben het natuurlijk al gemerkt: in tegenstelling tot de tank aan de Kamperbaan, werkt hun munitie wel. Niet te onderschatten hulp hier in Hechtel-Eksel. Zo zeggen wij:

Hechtel-Eksel, gezellig in het groen
Hier is het te doen

Heeft u verplaatsingspech?
Dan helpen wij u weer op weg

Dankzij de boeren, defensie of een garagist
Rijdt u weer verder, voor u ’t wist

Wim Hoef
05/14/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!