Wonen, gezellig in het groen

Hoe is het leven in Hechtel-Eksel? Na wat weekendjes weg, vertoef ik weer gelukkig in mijn heimat. Ik woon aan de Hasseltsebaan, waar een nieuwe club is opgestaan: Xendo. Dancing De Ark verrijst, met dank aan Patje Krimson. In de vroegere discotheek van de laatste hoop wil ik als vrijgezel, en natuurlijk ook als nieuwsgierige inwoner, hier wel eens een kijkje komen nemen. Er zijn trouwens nog andere clubs in Hechtel-Eksel, meen ik te hebben vernomen…

Maar bon, over naar de andere kant van de gemeente: aan De Locht verkoopt de gemeente bouwkavels aan betaalbare prijzen om gezinnen te verwelkomen. Een mooi gebaar. De inschrijvingen openden op 14 februari. Bouwgrond van de gemeente kopen, van een Valentijnscadeau gesproken!

Toekomstige gezinnen in Eksel zullen wat nieuw leven in de brouwerij brengen. Dat zullen ze bij De Logt graag horen. Wat de gezinnen minder graag zullen horen is het gebrek aan kinderopvang en bushaltes, maar ja: je moet er iets voor over hebben als je hier gezellig in het groen wil komen wonen.

Iets verderop woont Matthias Schoenaerts nu in het mondaine Pelt. Hij heeft natuurlijk ook wat meer geld. Maar vergis je niet: de steracteur geniet er enorm van de natuur en de rust, heb ik in de kranten gelezen. Terecht trouwens. In Eksel geldt al dat groen en de rust natuurlijk ook, zeker nu de kerkklokken gerepareerd zijn. Over de kerk gesproken, mijn collega-columnist Armand Schreurs raadde Schoenaerts trouwens aan om eens naar de zondagsmis in Eksel te gaan. Ik kan hem als cultuurliefhebber ook de voorstelling ‘Thuis, tot toen’ van toneelgezelschap Berk en Breem aanraden!

We hebben trouwens in Eksel nog heel wat te bieden: een charmante Stermolen, twee nieuwe kappers tegenover elkaar (!) in de Hoofdstraat en een goed draaiende dinsdagmarkt. De voetbalploeg draait iets minder goed, maar er is kunstgras op komst! Als Schoenaerts wat kan voetballen, dan mag ie vast en zeker meedoen met Eksel FC,  ze zoeken daar nog een sterke spits.

Welkom Matthias! Een goede vastgoedmakelaar – ik ken er hier al eentje – weet Schoenaerts wel te strikken als toekomstige inwoner. Wat denk je Matthias, tot binnenkort in Club Xendo?

Wim Hoef
03/19/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!