(Di)eten in hechtel-eksel

Na Pasen stel ik mij nieuwe doelen: afvallen. Geen vijgen na Pasen dus, maar minder calorieën. Gelukkig helpt onze gemeente mij hier goed bij. Dit is niet alleen een fiets- en wandelgemeente bij uitstek, het lokaal bestuur doet er hier ook alles aan om zijn inwoners (opnieuw) topfit te krijgen: Bewegen op Verwijzing, De 10 000 Stappenchallenge, de slogan ‘te voet of met de fiets naar je lokale handelaar’… Aan beweging geen gebrek!

Nu nog minder eten… Er is hier wel niet veel horeca, maar De Bosrand en De Bistro, twee nieuwe aanwinsten, wisten me wel al te verleiden…. Is de horeca in Hechtel-Eksel trouwens aan een revival bezig? Zelfs De Kletskop is terug open! Buiten de (relatieve) hongersnood hier zijn er ook nog lezingen om minder te eten en af te vallen. Voor het tweede jaar op rij (!) komt eind april diëtiste Celien Rombouts opnieuw naar De Schans om te vertellen over…. dieetonzin.

Ten eerste: voor het tweede jaar op rij nog wel! Was er vorig jaar een lange wachtlijst? Hebben de mensen het toen niet begrepen? Wil Celien zien hoe het nu met ons gaat? Ten tweede: als diëtiste is ze tegen diëten… Dat is zoals vegetariër die toch nog vlees eet. Wat is het nu?

Wanneer startte de dieettrend eigenlijk in Hechtel-Eksel? In 2022 was Sandra Bekkari ook al te gast. Wat is trouwens het verschil tussen een diëtiste en een voedingsdeskundige? Is een kok trouwens een voedingsdeskundige? En zouden we Sergio Herman hier eens niet kunnen uitnodigen, dat zal zeker veel dames lokken. Snelheidsduivel Sergio zal onderweg dan wel geflitst worden in de Hoofdstraat…

Zoeken we het te ver? Misschien wel. We hebben ook talent in eigen gemeente. Nu las ik toevallig toch niet dat diëtiste (mag ik haar zo noemen?) en inwoner Valerie Smeets ook zes gratis infosessies geeft in De Schans. Haar eerste sessie valt één dag voor die van Celien Rombouts, bij wijze van aperitief/voorprogramma. Daarna volgen er nog vijf, dat smaakt naar meer, niet? Valerie, pak je kans: ga volgend jaar voor het podium van De Schans!

Wim Hoef
04/23/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!