Voor de gloed…

Het is gebeurd. Op het moment van schrijven, vertoeven we nog in de luwte maar, jawel, het is gebeurd. BoslandTrail 2021 zit er op! Ik neem jullie mee naar ‘de luwte’, het moment tussen papier en praktijk. Het is wachten in de luwte, tot we kunnen. De eerste 850 trailers hebben inmiddels hun starterspakket afgehaald tijdens de eerste afhaaldag.

Een heel jaar lang zijn wij, jonge moeders en vaders, veel te vaak bezig met routes, tenten en planning. Beter zouden we onze kinderen wél in bed leggen en een laatste verhaaltje voorlezen. Het is zo al druk genoeg, weet je wel. Maar straks komt het moment waarvoor we het doen.

In de avonduren van 25 september – te midden van duizenden binnenstrompelende trailers doorheen luidklappende tribunes en een zinderende, feestelijke tent – bekruipt er ons een uniek gevoel. Het is moeilijk uitleggen maar we voelen straks met z’n allen een warme en tintelende gloed. Het is alsof er energie vanuit je benen naar je hersenen wordt gestraald. Enkele dagen later, bij een stille wandeling door het bos, komt het besef.

Het besef dat we in totaal zo’n 10.000 mensen in Bosland hebben mogen ontvangen. Dat er 32.000 BoslandTrail krantjes gebust zijn. Zo’n 3.500 pijlen, 10 checkpoints, 18 verenigingen en in totaal een kleine 350 vrijwilligers hebben onze streek weer op een erg mooie manier in de kijker gezet!

We kennen allemaal op onze eigen manier onze ‘gloed’. De onderwijzer die een kind vooruit helpt, de ondernemer die een grote opdracht binnenhaalt, de vogelliefhebber die de wielewaal hoort zingen of de boer die z’n gewassen ziet groeien. Het is de gloed die ons vooruit stuwt.

Het is voor de gloed.

 

Lennert
09/30/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!