Veilige havens

Veilige havens

“Melig, ja!”, zei m’n vrouw over mijn trouwgeloften zo’n vier jaar geleden en: “Niemand die begrijpt wat je bedoelt!”.

Ik sprak over mijn veilige haven, mijn thuiskomen. Iemand die je af en toe stevig met je voeten op de grond zet en die aan de andere kant een duwtje durft geven als er gesprongen moet worden.

We hebben allemaal onze veilige haven nodig. Ergens kunnen thuiskomen als het stormt, het is zo belangrijk! Na een enorm hectische periode met het inplannen van 5 prachtige initiatieven voor de 5e editie van BoslandTrail, beslisten we op de koop toe een weekend later op 1 oktober 2022 de allereerste Gravel Granfondo van de Benelux te organiseren: BoslandGranFondo!

Waar m’n veilige haven vaak haar poorten om me heen sluit en me behoedt voor onveilige wateren, fluisterde ze nu: “spring, het is een geweldig concept!”. En zo geschiedde. Met BoslandGranFondo bieden we 1000 rijders de kans om een geweldige uitdaging dwars door Bosland aan te gaan. Onze ‘Gravel Gran Fondo’ leidt je voor 160km doorheen Hechtel-Eksel, Peer, Pelt, Balen en Lommel waarbij je 53 onverharde gravelstroken voor de kiezen krijgt, goed voor zo’n 47% onverharde ondergrond. Net wat te veel? De ‘Gravel Medio Fondo’ gaat voor 100km en 38 onverharde gravelstroken. Jawel, de wind krijg je er gratis bovenop. Niet voor doetjes!

Uiteindelijk bleek na m’n trouwgeloften dat eigenlijk toch wel veel mensen begrepen wat ik bedoelde met m’n veilige haven. Ik herinner me zelfs nog dat er enkelingen spontaan begonnen te verwateren. Vooral mijn schoonfamilie, maar ze hadden toen nog niet door dat ze eerder een notoire motorboot dan een stijlvol zeilschip hadden binnengehaald! Achja, in een haven moet je andere boten naast je dulden.

Lennert
04/05/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!