Lente

De lente doet haar intrede. De natuur barst
uit haar voegen. Hier in het Natuurhulp-centrum hebben we al heel wat jonge dieren die we moeten opvangen. Jonge haasjes, jonge eekhoorntjes en ook al de eerste jonge vosjes die hulp nodig hadden bevolken onze intensive care afdeling.

Heel binnenkort gaan ook de eerste jonge vogeltjes opduiken die hulp nodig hebben. Heel veel vogeltjes zijn op dit ogenblik al aan het uitkijken naar een geschikte nestplaats. Hoog tijd dus om nestkastjes op te hangen. Vooral meesjes maken daar dankbaar gebruik van. Hier in het Natuurhulpcentrum maken onze medewerkers en vrijwilligers enkele duizenden nestkastjes per jaar. Normaal gezien zijn er hier altijd diverse modelletjes voor diverse vogelsoorten in voorraad. Een gewoon mezenkastje heb je hier al voor 10 euro en de vogels gaan die prijs ruim terugbetalen door duizenden insecten uit uw tuin te vangen. Sinds enkele jaren is het ook duidelijk geworden dat mezen ontzettend nuttig zijn bij de bestrijding van de processierups. De grote rupsen eten ze niet, maar de jonge larven eten ze met de honderden. En elke larve die geen rups wordt is uiteraard minder hinder!

Sil Janssen
04/21/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!