In mei leggen alle vogels…

Het gezegde in mei legt elke vogel een ei is niet helemaal juist. Want op dit ogenblik verlaten al tal van jonge vogels het nest. En daarna moeten al deze jonge vogels leren vliegen. Dat gaat met veel vallen en opstaan. Ze hebben enkele dagen tijd nodig om goed te oefenen. Vliegen is namelijk niet zo gemakkelijk !

Ze worden begeleid door hun ouders en ze krijgen in deze periode ook nog eten van hun ouders. Afblijven en uit de buurt blijven is dus de boodschap. Enkel als ze op een gevaarlijke plek zitten mogen ze vastgepakt en een beetje verder neergezet worden. Nog al te vaak zien we dat overbezorgde mensen de vogels nodeloos
vangen en naar ons centrum brengen. En dat
is absoluut niet nodig. Enkel als de vogeltjes
helemaal in elkaar gedoken zitten in een bolletje, of als ze nat verregend zijn hebben ze hulp nodig. En zelfs een op de loer liggende kat is geen reden om de jongen allemaal te vangen. Beter de kat even opsluiten. Goed voor de vogels en ook goed voor de kat, want dan loopt ook zij even geen gevaar om overreden te worden…!

Sil Janssen
05/19/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!