Slaapmuizen in de opvang

Sinds enkele weken brengen onze dierenverzorgers 4 eikelmuizen groot. De schattige babydiertjes werden in Zuid-Limburg gevonden bij afbraak van een schuur.

Eikelmuizen zijn erg zeldzame knaagdiertjes die vooral te herkennen zijn aan hun ‘zorromasker’ en hun lange staart. Ze worden in de volksmond ook wel ‘zevenslapers’ genoemd omdat ze erg lang (wel 7 maanden) in winterrust kunnen gaan. Vooral bij voedselgebrek kunnen ze erg lang slapen, ze gaan op die manier in een soort van ’energy saving mode’.

Vrijwilligster Emma uit Denemarken heeft zich opgeworpen als eikelmuismoeder. Emma doet via een Europees vrijwilligersproject al enkele maanden stage in ons centrum en is helemaal verknocht aan de muisjes. Ze bracht de jongen groot met de papfles en hielp ze met de overschakeling naar vast voedsel. Toen de eikelmuisjes zelf aten, dacht ze dat haar taak erop zat. Haar mond viel dan ook open toen er plotseling nog een slaapmuis werd binnengebracht, deze keer een relmuis.

Het diertje werd door mensen meegebracht na hun vakantie in Frankrijk. Maar ook dit diertje zal ze met veel liefde klaarstomen voor een leven in de vrije natuur…

www.natuurhulpcentrum.be

Sil Janssen
09/29/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!