Veranderen van activiteit

Bij het schrijven van dit stukje hebben we net een aantal zonnige – of toch ten minste droge – dagen achter de rug. Een middagdutje heeft me opnieuw wat kracht gegeven nadat ik, samen met een kameraad, een groep enthousiaste jongeren die een monitorencursus volgden een aantal dagen van eten heb voorzien. 

Zonder het goed en wel te beseffen, is het einde van de paasvakantie dichterbij geslopen … En nu is het einde van die altijd welkome vakantie in zicht. Dan komt wel eens de vraag in me op: heb ik de tijd die ik gekregen heb voldoende benut?

Ik heb de voorbije weken gelopen en gewandeld, gevierd en genoten, gekookt en gegeten, ontmoet en bijgepraat … Is dat dan niet de essentie van vakantie? Is vakantie niet gewoon “veranderen van activiteiten”? Inderdaad, eens iets doen wat je anders niet doet of waar je anders niet of veel te weinig toe komt …

Daar kan een mens van genieten. Voor mij hoeft dit geen verre reis te zijn naar zonniger oorden. Niets leuker trouwens om diezelfde kameraad waarmee ik kookte een aantal pareltjes van Noord-Limburg

te leren kennen in de weinige vrije tijd die we tussen het koken door hadden. Vakantie in eigen land? Dat hoeft niet eens in coronatijden. Daarvan getuigt ook een ander uitstapje dat ik onlangs boekte.

Een hele tijd geleden had ik namelijk aan mijn petekindje beloofd om eens iets anders te doen, iets dat hij nog nooit eerder gedaan had. Omdat het om een “beleving” ging, maakte ik eigenhandig een bon, die hij tot nu heeft gekoesterd. Het duurde een tijdje voor de agenda’s van zijn mama en mezelf op elkaar afgestemd geraakten, terwijl dat schattige baasje dat ondertussen het derde leerjaar al bijna beëindigd heeft die afspraak niet vergeten was. En tijdens de afgelopen vakantie is het er eindelijk van gekomen!

Omdat bij schattige baasjes ook schattige diertjes horen, was ik een alpacaboer op het spoor gekomen. Een wandelingetje met zo’n fluffig beest, dat leek me wel eens iets! En jawel: het was een schot in de roos. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij plannen begon te maken om zélf zo’n alpaca thuis te houden. Helaas … de mama was iets minder enthousiast. Het is dan maar bij een paar foto’s gebleven, die ongetwijfeld een aantal leuke herinneringen oproepen.

Vakantie … Veranderen van activiteiten. Tussendoor gaan we maar weer aan het werk!

D'n Meester
04/26/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!