Eerste jonge ree van het seizoen!

Daar is de lente… en daar zijn de jonge dieren! De babyboom is nog niet echt begonnen, maar toch hebben we al heel wat jonge dieren in onze opvang. Vooral veel hazen, maar ook al jonge vosjes, veel jonge bosuilen én enkele dagen geleden werd het eerste jonge ree ook binnengebracht.

Dit diertje werd gevonden in een tuin en goed-bedoeld bij ons binnen gebracht. Maar na wat vragen bleek dat de achterzijde van de tuin grenst aan een groot bos. Jonge reeën lijken hulpeloos maar zijn zeker niet hulpbehoevend. Moeder ree is vrijwel altijd in de buurt maar is gevlucht voor de mensen. Omdat het jong nog niet snel genoeg is blijft het roerloos liggen.

Afblijven is dan de boodschap. Als we het diertje gaan oprapen en aaien hangt er mensengeur aan en dat schrikt de moeder af.

In dit geval gaan we proberen om het jong terug te plaatsen maar eerst moet er de mensengeur af. Dat doen we door het jonge diertje op een speciale manier in te wrijven met natuurlijke stoffen. En meestal is moeder ree heel snel weer daar om haar jong te voeden.

Sil Janssen
05/05/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!