Jonge reeën zijn er weer !

Op dit ogenblik liggen er al her en der in de velden en de bossen jonge reeën. Vanaf zo wat begin mei worden de jongen geboren. 

Omdat de diertjes nog niet snel genoeg zijn om de moeder te volgen blijven ze roerloos in het gras liggen. De witte stipjes op hun rug zorgen voor camouflage. Het jonge diertje blijft onder vrijwel alle omstandigheden roerloos liggen. Het kan lijken dat ze hulpbehoevend zijn, maar moeder ree komt zeker terug. Zo zijn moeders, ze laten hun kinderen nooit in de steek. Roofdieren vinden het jonge diertje vrijwel nooit. Mensen soms wel. Gewoon er af blijven is dan de regel. En maken dat je weg bent is de beste raad die we kunnen geven. Veel gevaarlijker zijn maaimachines. 

Elk jaar verliezen honderden jonge reeën het leven in maaimachines. En op dit ogenblik verzorgen we een jong dat bij alle ongeluk toch nog geluk had. Het maaiavontuur zorgde enkel voor een gekwetst pootje. Een goede dierenarts en Bart’s  ervaring met jonge reeën zorgden er voor dat het jonge patiëntje een goede doorstart kon maken. Er is nog een lange weg te gaan maar voor dit diertje is er gelukkig weer hoop !

Sil Janssen
05/26/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!