Onder voorbehoud

‘Onder voorbehoud van de dan nog geldende maatregelen’, hoor ik mezelf nu al voor de 10e keer stamelen door dat volgespuugde mondmasker terwijl ik denk ‘kan je hiervoor geen ander woord vinden?’. De Burgemeester, politiezone HANO, politiezone Kempenland, politiezone Lommel, Hulpverleningszone Noord-Limburg, FOD volksgezondheid en vertegenwoordigers van de vier Boslandgemeentes denken waarschijnlijk allemaal hetzelfde tijdens het eerste veiligheidsoverleg in aanloop naar BoslandTrail 2021.

Zo’n half jaar voor de start van onze 100km door Bosland, brengen we alle risico’s en de te implementeren veiligheidsmaatregelen in kaart. Oversteekplaatsen, aanrijroutes voor hulpdiensten, BLS-ploegen, parkeerverboden, signalisatieborden en noodruimtes zijn maar een kleine greep uit de meer dan 48 slides die we vanmorgen deelden. Indien ze straks niet aan het vaccineren of met welverdiend collectief verlof zijn, zouden we ons ook nog moeten beroepen op een aantal artsen en verpleegkundigen. Veel positieve signalen van mensen die dag en nacht in de weer zijn met de vaccinatie. We zitten op schema en we mogen dromen van een min of meer normale BoslandTrail! Onder voorbehoud, uiteraard.

Nog onder voorbehoud zijn onze gesprekken met Wandelsport Vlaanderen. De Vlaamse wandelkoepel is toe aan verjonging en stelde een werkgroep samen die ideeën moet aanleveren om tot een fris en sterk concept te komen dat langeafstandswandelingen en/of trails verenigt. Wij zijn fier dat we als referentie binnen het veranderende wandellandschap worden gezien en mogen meedenken.

Bij het afsluiten van de dag, leg ik nog een plaatje op van Wim De Craene
en drink ik – onder voorbehoud – nog een laatste glas rode wijn. Mijmerend over de dag, bekruipt er mij een gevoel van verwondering. Het is door toedoen van zovelen dat we straks kunnen starten aan onze roerende twintigerjaren waarin ‘onder voorbehoud’ weer diep in de Van Dale wordt opgeborgen. Laat ons uitbundig zijn, dromen en dansen, doen zonder denken en genieten van het samenzijn. Laat ons jenever proeven bij die oude, gekke Gust. Laat ons lang blijven in de havenkroeg bij Stijn. Laat ons de ‘mensen van 18’ avontuurlijke nachten en onbevangen avonturen gunnen. ‘Moeder staat beslist op wacht, dat ze maar thuiskomen deze nacht’, zou Wim zingen.

Lennert
05/12/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!