Damhert neemt wraak!

Met de regelmaat van de klok moeten we damherten gaan vangen. Dit soort dieren komt bij ons van nature niet voor, maar wordt heel vaak als huisdier gehouden. En natuurlijk ontsnappen dit soort dieren geregeld.

Er achteraan lopen heeft geen zin, maar als ze zich ergens vastlopen binnen bebouwing of tussen omheiningen van woningen dan hebben we een kans om deze dieren met onze netten te verschalken. Onze medewerkers zijn daar heel
ervaren in en we hebben er al honderden gevangen in onze geschiedenis. Tijdens de opleiding leren we onze mensen dat damherten ongevaarlijk zijn, behalve als je ze wil pakken. Alle damherten zijn gevaarlijk aan de achterkant omdat ze stevige poten hebben waarmee ze flink kunnen stampen. En bij de bokken is het bijkomend uitkijken voor het gewei.

Maar de twee damherten die afgelopen week gevangen werden in Zutendaal, kwamen met een heel andere verdedigingsstrategie… Nadat de dieren in onze netten verstrikt geraakten, sprongen twee medewerkers op het dier. En eens te meer bleek dat het gevaar school in de achterkant… Niet dat het dier stampte, maar een flinke staal diarree zorgde er bijna voor dat Dries en Elliot het dier terug loslieten.

Gelukkig deden ze dat niet en eens te meer bleek dat vrouwtjes- damherten vooral aan de achterkant gevaarlijk kunnen zijn…

Sil Janssen
05/19/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!