Goal! Goal! Goal!

Nu ben ik zelf niet zo een geweldige voetbalfan, maar af en toe moet ik toch naar een voetbalpleintje. Zo bleek op maandagmorgen een grote uil vast te hangen in het net van een goal van een kleine club in Genk.

Het is hier erg druk en we proberen niet te veel uit te rijden, maar omdat het zo een grote uil was durfden de melders niet zelf ingrijpen.  Omdat we dagelijks tal van meldingen krijgen moeten we soms keuzes maken waar we wel en waar we niet naartoe kunnen. Overal naar elke oproep rijden zou betekenen dat we met een tiental auto’s de hele dag op de baan zouden zijn.

Dus vragen we dat de vinders zelf een inspanning doen en dan kunnen wij uitrijden voor de echt moeilijke of gevaarlijkere opdrachten. En als we in Genk aankomen zien we inderdaad dat dit een dier was dat beter niet door amateurs vastgepakt wordt. Het was een volwassen oehoe die hier vasthing in het net.

Een schitterend zicht, dat wel. Iets minder was het feit dat toch al iemand geprobeerd had het dier vast te pakken en dat die persoon nu een flinke klauw in zijn arm gekregen had. Oehoes hebben enorm scherpe en krachtige klauwen. Ons lukte het gelukkig wel om de vogel los te krijgen zonder gekwetst te worden.

En ook de vogel had geen kwetsuren over-
gehouden aan zijn voetbalavontuur en kon worden vrijgelaten…

Sil Janssen
07/06/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!