Dieren bij de vleet!

We beleven momenteel zo wat de meest drukke periode uit onze geschiedenis hier in het Natuurhulpcentrum. Dieren blijven in grote aantallen binnenstromen. Vooral egels hebben het erg moeilijk. Met tientallen per dag worden ze bij ons binnengebracht. Dit jaar kregen we al meer dan 1300 egels over de vloer. Maar daar blijft  het uiteraard niet bij. Dagen met 70 dieren per dag zijn meer regel dan uitzondering.

Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat we ons record van 11.000 dieren in 2020 weer gaan verbreken. En dan zijn er nog de exotische dieren. Hier een ontsnapte slang, daar een in beslag genomen hangbuikzwijn, en pas zijn een leeuw en poema uit Litouwen aangekomen.

Om al deze dieren een goede huisvesting te geven zijn we constant aan het uitbreiden. Begin september nemen we een nieuw perceel officieel in gebruik. Maar de nieuwe dierenverblijven zitten nu al vol. Van het ogenblik dat een kooi klaar was, stonden onze dierenverzorgers al klaar met weer enkele nieuwe dieren die onderdak nodig hadden.

En speciaal in deze periode werken we aan de organisatie van onze opendeurdagen. Normaal gezien zullen die begin september weer kunnen doorgaan, maar we wachten voorlopig nog wat af en zullen einde augustus beslissen of en hoe we onze sympathisanten kunnen toelaten op onze terreinen.

Gelukkig is het Natuurhulpcentrum ondertussen weer groter geworden en kunnen we de bezoekers beter spreiden over ons terrein. Wij hopen dat we snel weer iets gaan kunnen organiseren zodat ook onze bankrekening de kleur van de natuur blijft houden !

Sil Janssen
08/17/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!