Lommelse torenvalk

Het Natuurhulpcentrum werkt regelmatig samen met de hulpdiensten (politie of brandweer) om wilde dieren in nood te helpen. Sommige melders bellen rechtstreeks het Natuurhulpcentrum als ze worden geconfronteerd met een dier in de problemen, anderen nemen contact op met de hulpdiensten die op hun beurt dan weer onze hulp vragen. Om die samenwerking te verbeteren en om ook de brandweer- en politiemensen wat basiskennis bij te brengen in het omgaan met wilde dieren, biedt het Natuurhulpcentrum een opleiding ‘Wildlife Handling’ aan.

Reeds enkele malen was onze docent hiervoor te gast bij de brandweer van Lommel. Eén van de dingen die aangeleerd wordt, is het vervoersklaar maken van roofvogels met een gebroken vleugel. En dat de Lommelse brandweerlui goed opgelet hadden tijdens de les, werd vorige week duidelijk.

We kregen telefoon van de brandweer met de vraag of we een gewonde valk konden komen ophalen. In de regio Pelt – Hamont – Lommel kunnen we voor het ophalen van gewonde dieren altijd rekenen op de niet aflatende inzet van vrijwilligsters Paula en Rina. Twee kranige dames met een groot hart voor dieren. Ze haalden voor ons de torenvalk in Lommel en brachten hem over naar het Natuurhulpcentrum.

Toen ze toekwamen riepen ze ons om te komen kijken: de pompiers hadden de torenvalk immers opgerold in een brandweer T-shirt. Een grappig zicht maar wel heel effectief en ook helemaal zoals het in de cursus ‘Wildlife Handling’ wordt aangeleerd.

Dus 10/10 voor de Lommelse brandweer en 10/10 voor onze topvrijwilligsters Paula en Rina…

Sil Janssen
11/10/2021

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!