Goede voornemens

Het was Janus, de god van het begin, die zijn naam ontleende aan de maand januari. Op Romeinse munten staat Janus steeds afgebeeld met 2 gezichten: eentje dat achteruit kijkt en eentje dat vooruit kijkt. Zo’n vierduizend jaar later blikken we dezer dagen nog steeds even terug maar kijken we zeker ook vooruit. Het is de periode van de goede voornemens!

Het is dan ook niet toevallig dat we de inschrijvingen voor BoslandTrail al 4 jaar lang laten starten op de eerste minuut van het nieuwe jaar. Tijdens deze periode van het samenzijn bij een pintje bier of glaasje wijn, wordt er door schoonvader toch stiekem al wel eens gepolst naar ‘de goede voornemens’, toch? Als de schoonmoeder immers hierachter polst, moet je dringend reflecteren.

Goede voornemens worden tot werkelijkheidgeschapen als je je gedrag de eerste drie maanden van het nieuwe jaar hebt kunnen aanpassen, zo kwam ik laatst te lezen. Dus na inschrijving voor BoslandTrail in de loop van de maand januari, zou je eigenlijk tegen eind maart wekelijks aan het stappen moeten zijn.

Ons lijkt dat ritme tevens een goede opstart voor het welslagen van 50km, 75km of 100km op het einde van september waarbij het aantal kilometers stelselmatig kan worden opgedreven. Verder is het ook een geesteskwestie; je staat op de dag van de start gewoon op met het idee dat er vandaag niets anders moet dan zo’n 50.000, 75.000 of 100.000 stappen te zetten. Vooruit weliswaar! Jezelf tegenkomen doe je toch.

Op 3 januari 2022 hadden al zo’n 1.800 mensen hun goede voornemen omgezet in een doel: BoslandTrail tot een goed einde brengen. Heb jij ook zin in een nieuw goed voornemen of wil je jouw schoonmoeder nu eindelijk eens een echt verrassend eindeloos cadeau geven? Het is het moment om met je goede voornemens aan de slag te gaan, Janus!

Lennert
01/13/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 25
19 - 20 juni
• Aanlevering:
di. 11 juni vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 26
26 - 27 juni
• Aanlevering:
di. 18 juni vóór 10u!