Puzzel voor gevorderden

Het wordt wel eens gezien als de ideale test voor koppels. Ik heb het hierbij niet over een deelname aan Temptation Island. Het gaat me ook niet om het opvoeden van kinderen of het samen zoeken van de lang naar uitgekeken vakantiebestemming terwijl net dan de gps het niet doet of het internet vanuit dat godvergeten bergdorpje geen verbinding vindt met een satelliet die kilometers hoger ons mee op het goede pad zou moeten houden. Nee, over die tests voor koppels heb ik het niet …

Toegegeven: men moet als koppel wel al heel sterk staan om voornoemde uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Ze zullen daarom ongetwijfeld ook wel hun weerslag hebben op een gedeeld leven in goede en kwade dagen. De ideale test voor koppels waar ik het over heb, is puzzelen voor gevorderden.

Terwijl u dit leest zal u wellicht denken: bij welk koppel komt die vreemde gedachte op om samen een puzzel te leggen in de vrije tijd? Ik ken zelf weinig tot geen koppels die in hun woonkamer een puzzel met duizenden stukjes hebben liggen, tenzij misschien in de speelkamer van de kinderen. Toch durf ik zeggen dat ook u zich wel al eens gewaagd hebt aan die puzzel voor gevorderden, die tegelijkertijd de grenzen van uw liefde voor uw partner heeft afgetoetst. Ik dacht eraan toen ik onlangs in een Zweeds woonwarenhuis rondliep (opdat u me niet kan verdenken van sluikreclame hou ik het bij deze omschrijving. U weet wellicht over welk warenhuis met typische blauw-gele kleur ik het heb). Een goede vriend had me gevraagd naar interieuradvies, waardoor we op een weekdag na de werkuren ideeën gingen opdoen. Het viel me op hoe druk het er was, zelfs op een donderdag rond 18.00 u. Ik zag er mannen en vrouwen afmeten, discussiëren, kleuren bekijken, sjouwen met kartonnen dozen op karretjes waarvan de wieltjes precies altijd de verkeerde kant willen opgaan … Het leek er allemaal vredig aan toe te gaan. Op dat moment toch nog, want zouden die mensen beseffen dat ze alles nadien ook nog zélf in elkaar moeten steken? Zouden ze beseffen dat ze bij het openscheuren van de kartonnen doos voor een puzzel voor gevorderden zouden staan? Een puzzel waarvan de moeilijkheidsgraad recht evenredig is met de kwaliteit van de relatie.

Gelukkig was ik er met een vriend en gaf ik enkel advies. De dozen die we samen in zijn auto legden, haalde hij er bij hem thuis zelf uit. Net zoals hij ook zélf de kast in elkaar moest steken die in honderden – wat zeg ik: duizenden – huiskamers planten, platen, boeken, kadertjes en wat dan nog herbergt. Zodoende wordt onze vriendschap alvast niet op de proef gesteld.

D'n Meester
06/23/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!