Soms heb je zo van die dagen.

Soms heb je zo van die dagen waarop alles interessanter lijkt dan datgene wat je zou moeten doen. Je begint vol goede moed – of met frisse tegenzin, dat kan ook – aan het wegwerken van dat lijstje waar met grote letters bovenaan “to do” geschreven staat. 

Je maakt al plannen over een gepaste beloning: een luie avond voor tv, eens afspreken met iemand waarmee het weer te lang geleden is dat je kón afspreken, een romantische avond met je partner … Vooral het vooruitzicht dat dit kan met een leeg lijstje maakt die gedachte alleen maar zaliger en de efficiëntie urgenter. Maar dan … Dan kom je plots dat fotoalbum tegen. Of blijf je hangen op het internet bij grappige filmpjes van katten – of zijn het filmpjes van grappig katten – en wat nog meer. Of je gaat alvast op zoek welke serie je deze avond gaat bekijken. Of je doet even een powernapje – even maar, sus je jezelf. En ja … één pagina op Wikipedia kan toch helemaal geen kwaad? Wanneer je dan terug “back to reality” komt, merk je dat je to do’s er niet minder op geworden zijn. Misschien ben je zelfs eventjes lastig op jezelf dat je die kostbare tijd zomaar verloren hebt laten gaan.

Maar is die tijd dan zo kostbaar dat die “verloren” is? De foto’s roepen ongetwijfeld mooie herinneringen op, die je net op dat moment terug wat moed en kracht geven. Die schattige katjes lijken er dan wel geen om zonder handschoenen aan te pakken, ze zorgen wél voor een glimlach die even de stress van het moment ontnemen. De serie waar je naar op zoek gaat, doet je in jezelf nagaan waar je deze avond nood aan hebt – iets grappig? Of nee, doe toch maar een crimi. En dat powernapje dat een echt slaapje wordt, toont aan dat je toch vermoeider bent dan aanvankelijk gedacht. En die ene pagina op Wikipedia, doet je doorklikken naar tientallen andere pagina’s, die je ongetwijfeld heel wat leuke weetjes opleveren voor het eerstvolgende familiefeest. De verloren tijd wordt zo gewonnen tijd! 

Wanneer ik dit schrijf, betrap ik me er op dat ik net een aantal keer naar een nieuwssite ben gesurft om te kijken of ik toch geen belangrijk nieuwtje heb gemist. En ja, ik heb ook al gepland welke serie ik dadelijk ga kijken. Alleen slapen, dat doe ik straks wel! 

Ja, soms heb je van die dagen dat álles interessanter lijkt dan datgene wat je zou moeten doen … 

D'n Meester
12/06/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!