A Volonté!

“Hoe zijt gij eigenlijk hier?” Al glimlachend nam ik de bal met nummer 14 en antwoordde ik trots: “Met de auto! Dat hadden jullie niet verwacht hè?” Waarop mijn collega’s collectief met een schaterlach de zaal vulden.

Het zit zo, we hadden met een klein groepje collega’s afgesproken om samen iets leuks te gaan doen. Zeven mannen onder elkaar, tja, dan kom je al snel uit bij redelijk voor de hand liggende
activiteiten. Ik gok dat velen onder jullie nu spontaan denken aan paintballen, voetbal kijken, kroegentocht, … en geloof me, die opties hebben wij ook overwogen. Maar! Wij gingen 2 spelletjes bowlen om daarna gezellig samen te steengrillen.“Ik had toch gezegd dat ik u niet kon brengen of halen!” Die woorden was ik al even vergeten toen ik vrouwlief vroeg of het mogelijk was om mij van een taxi service op maat te voorzien. Verdorie, tegenvaller. Maarja! Geen man overboord. Met de goede voornemens voor 2023 besloot ik om zelf met de auto te gaan.

Hoe moeilijk kon het immers zijn om wat fris te drinken.

Eenmaal aangekomen zag ik mijn collega’s al bij baan vier klaarzitten. Allemaal voorzien van trendy bowlingschoenen en een frisse pils! “Doe mij er ook maar eentje!” zei ik toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Gevolgd door een zesvoudige echo: “Mij ook!” In vol enthousiasme begon ik met mijn eerste worp. Half uitgeschoven en slechts één van de kegels geraakt. “Phille! Voorzichtig op de baan hè!” werd er al lachend geroepen.

Tijd voor de tweede worp. (Herlees nu maar eens even alinea 1)

Wat bleek? Het was 3u All-In ! Niet alleen het eten, maar ook de drank. Het kostte me heel wat moeite om het buldergelach te onderbreken. “Mannen,” zei ik zelfverzekerd op luide toon. “geen enkel probleem! Ik regel dat!” Ik nam mijn gsm, en belde één van mijn trouwe maten op. “Koen! Probleem hier! Ik ben met de auto naar de bowling gereden en dat blijkt hier een all-in formule te zijn.” Waarop ik onmiddellijk het gehoopte antwoord kreeg: “Geen probleem, jong! Ik snap u volledig! Hoe laat moet ik er zijn?”

Na twee gewonnen spelletjes, een heerlijke steengrill en x aantal pilsjes stonden we allemaal samen buiten op de parking. Een grijze auto kwam met flitsende lichten de parking opgereden. Ik stapte in en zei: “Merci man! Volgende keer is het weer mijn beurt!” Ik draaide nog snel even het raam open voor we weg reden en riep vriendelijk:

“Voorzichtig op de baan hè jongens!”

Philippe Thijs
01/25/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!