Grijze haren

We kwamen afgelopen weekend met oude studiegenoten samen om een vriend te herdenken die tien jaar geleden overleden is aan kanker. We maakten samen een wandeling en kaartten achteraf nog wat na bij een stukje taart, meer moest dat niet zijn.

Hoewel de sociale media ons een inkijk geven in elkaars leven, was het voor sommigen toch al meer dan 15 jaar geleden dat we elkaar nog ‘in het echt’ zagen. Het allereerste wat opviel, waren de toegenomen grijze haren in het gezelschap.

Ikzelf mag me gelukkig prijzen, ik heb zo een grote haardos dat die paar grijze sprieten nog opgaan in het geheel. Echter, ik blijf ze angstvallig van nabij monitoren om te zien of ze zich koest houden en zich niet exponentieel beginnen te vermenigvuldigen.

Eigenlijk is dat flauw, want grijs worden maakt nu eenmaal deel uit van het leven. En toch kiezen de meeste vrouwen ervoor om hun haren te verven, en zo een loopje te nemen met de natuur. Er zijn er zelfs die hun haren grijs laten verven. Nog straffer.

Nu ik er over nadenk, kijk eens rond in je omgeving. Ken jij veel vrouwen van begin de veertig die hun haren niet verven? Als ik afspreek met mijn vriendinnen, zijn grijze haren nooit een gespreksonderwerp.
De haarkleuren van ons gevolg variëren echter wel van paars tot blond met ‘highlights’.

Het behoeft dus weinig uitleg te zeggen dat mijn medestudenten van vroeger bijna allemaal mannen zijn, waar de haarkleur bijzonder weinig rol speelt. Ze zijn meestal al content met het feit dat er nog haar op hun hoofd staat of toch voldoende om het kapsel naar keuze te creëren. Ik denk dat ik het zo ga laten, mijn grijze haren. Blond staat me niet. Nu, 2023 is echter het jaar waarin mijn vriendinnen en ik 40 worden. Tegen dat ik jarig ben, heeft die nieuwe voordeur me misschien al een midlifecrisis aangepraat?

Paars is ook schoon.

Mama van twee
02/02/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 25
19 - 20 juni
• Aanlevering:
di. 11 juni vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 26
26 - 27 juni
• Aanlevering:
di. 18 juni vóór 10u!