Puffen en zweten

Het is warm, heel warm en daar hebben ook onze dieren last van. Zo is het voor onze dierenverzorgers alle hens aan dek om alle dierenverblijven te voorzien van vers en koel water en dit meermaals per dag. Ook worden er grotere drinkbakken of -kuipen voorzien zodat de dieren de mogelijkheid hebben tot baden. Niets zo goed om af te koelen als een verfrissende duik… Gelukkig hebben we op het terrein van het Natuurhulpcentrum heel wat grote bomen laten staan.  Hoewel onze groendienst daar, vooral in de herfst, heel wat werk mee heeft, zijn we nu wel erg blij met de schaduw die we hebben in onze dierenverblijven.

Dieren zijn vaak net mensen, want niet alleen wij kunnen met het warme weer genieten van een ijsje, ook onze dieren proberen we te verwennen. Voor de grote roofdieren zoals leeuwen en luipaarden maken we ‘vleesijsjes’  Een grote emmer met bloed en stukken vlees gaat dan de vriezer in voor een paar dagen. Het is geweldig om te zien hoe de leeuwen spelen en ravotten met hun ijsjes. Voor onze aapjes maken we dan weer fruitijsjes, een combinatie van verse stukjes fruit en groenten met appel-, citroen- of appelsiensap. Sommige apen hebben nog nooit een ijsje gekregen en het is dan heel amusant om hun gedrag eventjes gade te slaan. Eénmaal ze doorhebben hoe lekker het is, bijten ze er grote stukken af die ze dan weer moeten laten vallen omdat het te koud is in hun mond. Ondertussen gaat een andere aap er weer vandoor met het gevallen stuk… Plezier verzekerd alleszins…

Sil Janssen
06/28/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 11
13 - 14 maart
• Aanlevering:
di. 5 maart vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 12
20 - 21 maart
• Aanlevering:
di. 12 maart vóór 10u!