Strandcabinetjes

Het aantal dieren dat we opvangen en zeker ook de diversiteit neemt jaar na jaar toe. In het voorjaarzaten we met het probleem dat niet alle dieren naar buiten konden. Er waren te weinig buitenverblijven. Bovendien was (en is) het ’s nachts nog wat koud voor sommige soorten aapjes en papegaaien.

Maar, daar hebben we een oplossing voor bedacht. 

We tekenden een mooi plannetje en de mensen van onze technische dienst, geholpen door enkele handige vrijwilligers zorgden voor de uitvoering. En nu staan er dus op diverse plekken in het Natuurhulpcentrum kleine kooien die een beetje lijken op een strandcabine. 

De kooitjes bestaan uit een verwarmd nachthok én een buitenverblijf. En zo kunnen doodshoofdaapjes, witoorpenseelaapjes én papegaaien veel sneller naar buiten. Bij koude trekken ze zich terug in hun nachthok met thermostaat. En als het zonnetje even schijnt genieten ze van het mooie weer. En zo proberen we alle dieren toch een beetje gelukkig te maken, ook al moeten ze in een kooi verblijven.

Sil Janssen
08/17/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!