Circusleeuw Romeo gered van hongerdood

Eind augustus werd onze hulp gevraagd voor de opvang van een witte leeuw, Romeo genaamd. Het arme dier had zijn hele leven gewerkt in een circus en de eigenaar / leeuwentemmer zat nu financieel aan de grond. Hij had geen geld meer om eten te kopen voor zijn leeuw en de toestand van Romeo ging zienderogen achteruit. De situatie werd zo penibel dat de leeuwentemmer zelf contact opnam met dierenbeschermers om mee te helpen zoeken naar een oplossing.

Die werd gevonden in het Natuurhulpcentrum. Momenteel verblijven er 4 leeuwen, allen afkomstig uit Oekraïne, in onze opvang. Omdat er voor deze leeuwen een nieuwe thuis werd gevonden en de reisplannen hiervoor al in een vergevorderd stadium zaten, konden we leeuw Romeo wel een nieuw onderkomen geven. Twee medewerkers reden naar het Zuiden van Frankrijk om Romeo op te halen. Niet alleen de temperatuur was er snikheet (38 graden), ook de situatie was er erg verhit. Blijkbaar had de leeuwentemmer bezoek gekregen van enkele potige circusmensen die te horen hadden gekregen dat hij Romeo aan een opvangcentrum ging afstaan. Daar waren de circusmannen niet mee akkoord: een leeuw hoort in de circuswereld te blijven, was hun stelling. Ze bedreigden de leeuwentemmer en zetten hem onder druk, want er zou wel eens brand kunnen uitbreken in zijn caravan…

Gelukkig plooide de leeuwentemmer niet en kon Romeo zonder slag of stoot naar Opglabbeek gebracht worden. Ondertussen verblijft Romeo in onze quarantaine en stelt hij het goed. Hij is al flink in gewicht toegenomen en de dierenartsen volgen zijn gezondheid op de voet. Wie hem graag eens wil bezoeken, kan dat de komende 2 zondagen tijdens onze opendeurdagen op zondag 10 en 17 september tussen 10u en 18u. Iedereen welkom!

Sil Janssen
09/12/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!