Papieren, papieren…

Onlangs kregen we eindelijk belangrijke papieren voor onze leeuwenbroers Tsar en Jamil. De dieren werden als jonge leeuwen geëvacueerd uit een opvangcentrum in Kiev in het begin van de oorlog in Oekraïne. 

De dieren zijn toen zonder -de normaal belangrijke- documenten naar ons mogen komen. De ambtenaren waren immers gevlucht en konden niets afleveren.  Ik heb toen wel hemel en aarde moeten bewegen, maar met wat hulp uit politieke hoek kregen we toen de toestemming om de dieren zonder papieren in te voeren. Het was oorlog en dan mocht er al eens iets uitzonderlijks. Maar om de dieren in Afrika te krijgen hadden we wel documenten uit Oekraïne nodig. En dat was niet zo gemakkelijk. 

De diensten daar zijn moeilijk bereikbaar en werken nog niet op volle kracht. We waren dan ook erg opgelucht dat de documenten nu bij ons afgeleverd werden. Nu kunnen we beginnen met de invoervergunning in Zuid Afrika aan te vragen, en daarna is het uitkijken naar de laatste grote reis van onze leeuwenbroeders. 

De laatste grote reis, naar Shamwari, het opvangcentrum van de Born Free foundation waar ze de rest van hun leven kunnen genieten van veel ruimte, een goede verzorging en van de streek waar ze thuis horen. Beter kan het voor deze dieren niet worden!

Sil Janssen
10/04/2023

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!