Diarree reeën…

Hier in het Natuurhulpcentrum hebben we een vrij goede kijk op wat er in de natuur allemaal aan de hand is. Zo ontdekten we in het verleden al als eerste dat er iets aan de hand was met de merels. Het bleek dat die vogels besmet waren met het usutu virus.

Bij de steenmarters konden we dan weer vaststellen dat ze besmet geraken met hondenziekte. En ook het feit dat er veel problemen waren bij de egels stelden wij hier al lang vast voor het algemeen bekend werd. Het laatste jaar stellen we nu vast dat er iets mis is met de reeën. Met de regelmaat van de klok krijgen we hele magere dieren binnen die er lusteloos bij lopen en heel veel last hebben van diarree. Wekelijks krijgen we zo wel een of meerdere dieren binnen.

Wat er juist aan de hand is weten we nog niet. Maar samen met onze dierenartsen en de onderzoekers van het Agentschap Natuur en Bos en met de dierenartsen van de universiteit in Gent hopen we er achter te komen wat er precies aan de hand is. En eenmaal we dat weten kunnen we de dieren hopelijk gerichter behandelen en sneller genezen.

Sil Janssen
02/20/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 18
2 - 3 mei
• Aanlevering:
di. 23 april vóór 10u!