Foute vrienden

Nee, voor zover geweten is de trajectcontrole in het centrum van Eksel nog niet in werking, maar zodra je wordt gecontroleerd zal Jos het me snel weten te vertellen. Tot die tijd verzamelt hij de bonnen wel op andere plaatsen.

Maar over Jos geen slecht woord. Het is een doodbrave kerel, springt in de bres voor iedereen, maar hij heeft wat problemen met de wegcode. Niet dat het een notoire hardrijder is, maar mocht er een wedstrijd bestaan in verkeersboetes verzamelen, dan zou hij bij de winnaars behoren.

Maar Jos is zijn leven aan het beteren. Zelfs zo goed dat vadertje-staat ongerust aan het worden is dat het gat in de begroting niet meer gevuld gaat raken zonder Jos zijn steun.  Jos is namelijk al boetevrij sinds midden oktober 2023. Ja, volgens Jos zelf is hij een echte gentleman geworden in het verkeer. Of dat is toch wat hij ons graag doet geloven.

Maar helaas, na de eerste wedstrijd van onze voetbalploeg in 2024 mochten we met eigen ogen zien dat gentleman Jos het toch niet heel nauw neemt met de verkeersregels.

Toen we richting onze stamkroeg reden passeerden we verkeerslichten, in vier auto’s achter elkaar. Auto één en twee netjes door het groen. Auto drie door het ‘licht’ oranje, maar auto vier (onze Jos) leek toch door het ‘donker’ oranje te tuffen. En stond daar geen politie? Nee, maar ons scherp oog kan toch ook een vaststelling doen. Jawel, we hadden het goed gezien, Jos reed door het ‘rood’… Of toch rood genoeg om een nepbekeuring in elkaar te steken met daarop het rekeningnummer van onze ploeg.

Twee weken later, bij het eerste biertje, vertelt Jos ons het verhaal van toch een nieuwe boete. Hij had eerst de dochters op het matje geroepen: “Wie rijdt er nu in godsnaam door het rood?” Vervolgens moet vrouwlief zich verantwoorden. Maar ook zij pleit onschuldig. Stilletjes ging Jos zijn lichtje aan.… Zonder nog meer onschuldige mensen te ‘vervolgen’ heeft hij de boete betaald.

Mocht nu binnenkort de trajectcontrole echt werken hebben we alvast een gesponsorde kas. Kwestie dat we Jos dan kunnen bijstaan, mocht het nog eens nodig zijn, want tot op heden is Jos toch al dik 120 dagen een heer in het verkeer. Alleen jammer van die foute vrienden.

Stef Foret
03/01/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!