Ondergelopen wulpennesten

Een tweede kans voor de ondergelopen wulpennesten.

De laatste weken was het weer in België genadeloos, voornamelijk voor de weidevogels zorgde dit voor problemen. Zo overstroomde verschillende nesten van wulpen waardoor ze verlaten werden door de volwassen vogels. Door de goede opvolging door medewerkers van Natuurpunt werden deze nesten snel ontdekt en overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

Voor deze pechvogels biedt het Natuurhulpcentrum dankzij het weidevogelproject een nieuwe kans.

De eitjes worden met de nodige zorg en liefde uitgebroed in onze incubatoren. Eens de eitjes uitkomen worden ze met veel passie verzorgt en grootgebracht tot ze groot en sterk genoeg zijn om op hun eigen benen te staan en de weide wereld weer in te trekken.

En zo kwamen er afgelopen week 10 jonge wulpen uit hun ei gekropen. Samen met de 12 eitjes die nog in onze incubator liggen zullen zij over enkele weken opnieuw vrijgelaten kunnen worden op hun vindlocatie.

Op deze manier dragen wij als Natuurhulpcentrum een steentje bij aan het behoud van de wulpen waarvan er momenteel nog maar 200 leven in België.

Sil Janssen
05/28/2024

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 32
7 - 8 augustus
• Aanlevering:
di. 30 juli vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 33
14 - 15 augustus
• Aanlevering:
di. 6 augustus vóór 10u!