Dorst!

Alles en iedereen heeft verschrikkelijk veel dorst dezer dagen. En dat merken we ook in het Natuurhulpcentrum.

We krijgen dezer dagen vele oproepen gaande van uitgedroogde egeltjes tot reeën die in waterreservoirs vallen omdat dat het enige water is dat ze vinden. Hier in het Natuurhulpcentrum verversen we dagelijks meerdere keren het water voor de dieren. En al het ‘afval’ water gebruiken we voor de planten. Dieren en mensen krijgen hier geregeld ijsjes, en voor de zorgouders die de jonge dieren op onze grote zolder moeten verzorgen plaatsten we extra ventilatoren. En toch blijft het maar amper te doen. We zitten momenteel namelijk in een zeer droge periode. Blijkbaar de ergste sinds 1976. En die zomer kan ik mij ook nog heel erg goed herinneren. Het was de zomer dat we het eerste gebouwtje van ons Natuurhulpcentrum bouwden.

Het bouwsel van zes bij drie meter was het begin van ons Natuurhulpcentrumavontuur dat ondertussen al 46 jaar steeds grotere proporties aanneemt. En om iedereen die dat wil eens de kans te geven ons centrum te bezoeken zijn er volgende maand onze jaarlijkse opendeurdagen. Deze gaan door op 4, 11 en 18 september.

Hopelijk blijft het mooi weer maar valt er toch met de regelmaat een mals regenbuitje zodat iedereen zijn dorst kan lessen !

www.natuurhulpcentrum.be

Sil Janssen
08/18/2022

Volgende edities

'T GRAFIEKJE
• Uitgave week 23
5 - 6 juni
• Aanlevering:
di. 28 mei vóór 10u!

AFRIT31
• Uitgave week 24
13 - 14 juni
• Aanlevering:
di. 4 juni vóór 10u!